Program ustanove

Program koji sprovodi naša ustanova verifikovan je od strane Ministarstva prosvete. U osnovi programa je Model A opštih osnova predškolskog programa. Naša ustanova pruža podršku u odrastanju dece uz uvažavanje svakog deteta i uz otvorenu i obostranu saradnju ustanove i porodice. Kroz igru, u prijatnom okruženju, svako dete pronalazi svoje mesto, zadovoljava svoje razvojne potrebe, razvija svoju ličnost.

Realizaciji bilo kog programa prethodi veoma važan process – ADAPTACIJA, koji se u našoj ustanovi sprovodi po posebnom programu adaptacije. Dolazak deteta u vrtić, u ranom uzrastu, po pravilu je veliki događaj za celu porodicu. Roditelji su uzbuđeni i zabrinuti, dete se veoma često po prvi put odvaja od roditelja. Otvoren pristup roditeljima, individualan pristup adaptaciji svakog deteta je ono što karakteriše našu Ustanovu.

Program rada definisan je kroz tematske celine, koje se realizuju kroz različite tipove aktivnosti. Realizacija plana upotpunjuje se tematskim izletima i posetama kako bi deca proširila svoja znanja i iskustva. Jednom mesečno organizujemo odlazak u pozorište ili gostovanje pozorišta u našem prostoru, kako bi i naši najmlađi polaznici uživali u predstavama.

Od radne 2012/2013.godine Ustanova poseduje Licencu za sprovođenje NTC - sistema učenja, čiji je autor Dr Ranko Rajović, dugogodišnji član četvoročlanog komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnik UNICEF-a za edukaciju . Svi vaspitači su prošli obuku i aktivno primenjuju ove metode učenja u realizaciji našeg plana I programa.

Program rada Ustanove prilagođen je uzrastu dece i razlikujemo programe prema grupama u kojoj se primenjuju: